Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 25g133kcal0.1g0.1g15g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.6g17.5g0.3g0.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 376g171kcal11.3g18g5.6g0g
Emmental, punaleima 17%83g242kcal28.4g0g14.2g0g
Valkopippuri, annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.4g0kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 3.1g16kcal0g0g1.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 46g21kcal1.4g2.2g0.7g0g
Emmental, punaleima 17%10g30kcal3.5g0g1.7g0g
Valkopippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1145g1420kcal95.2g80g78.8g2g
Valittu annoskoko572g710kcal47.6g40g39.4g1g
Annoskoko puolitettuna286g355kcal23.8g20g19.7g0.5g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382