Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2676g644kcal48.4g58.9g8g61.5g
Kuohukerma,valio,2dl1338g4549kcal26.8g40.1g468.3g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 803g2391kcal149g20.1g192.7g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]535g1766kcal144.5g0g128.4g0g
Sipuli (kuorittu)368g99kcal4.8g17.7g0.7g6.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11440g18899kcal747g273.6g1596.2g135.6g
Valittu annoskoko5720g9449kcal373.5g136.8g798.1g67.8g
Annoskoko puolitettuna2860g4725kcal186.8g68.4g399.1g33.9g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502