Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 360g1962kcal3.2g1.8g219.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu216g272kcal23.8g0.6g19.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 720g2471kcal73.4g504g8.6g25.2g
Voi 60% rasvaa 180g981kcal1.6g0.9g109.8g0g
Sokeri540g2192kcal0g539.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 3600g1389kcal5.8g293.8g3.2g54g
Vesi, vesijohtovesi 108g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11448g18532kcal215.6g2681.2g721g158.4g
Valittu annoskoko5724g9266kcal107.8g1340.6g360.5g79.2g
Annoskoko puolitettuna2862g4633kcal53.9g670.3g180.3g39.6g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557