Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 275g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g35g112kcal4g21.4g1g4.2g
Siirappi 5g15kcal0g3.7g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 6.8g19kcal1g1.8g0.3g2.6g
Vehnälese 7.5g17kcal1g1.2g0.3g2.8g
Ruisjauho (Rainbow)25g80kcal2.5g15.8g0.6g3.5g
Vehnäjauho puolikarkea 211g725kcal21.5g147.9g2.5g7.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.6g51kcal0g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1147g2037kcal60g383.6g20.6g41g
Valittu annoskoko574g1018kcal30g191.8g10.3g20.5g
Annoskoko puolitettuna287g509kcal15g95.9g5.2g10.3g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885