Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 155g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.3g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g155g481kcal3.9g116.3g0.8g11.6g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g155g527kcal3.9g128.7g0.8g3.1g
Kuivahiiva, annos 11g4.3g15kcal1.9g1.7g0.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g87kcal0g0g9.7g0g
Suola, annos 3g3.9g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl16g53kcal2.2g8.7g1g1.7g
Pellavansiemenrouhe,Risetti25g126kcal6.3g8.4g7.3g7.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1148g2606kcal37g533.6g40g49.8g
Valittu annoskoko574g1303kcal18.5g266.8g20g24.9g
Annoskoko puolitettuna287g652kcal9.3g133.4g10g12.5g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049