Helppo jauhelihamureke

400-500 g jauhelihaa
1 pussi Ranskalaista sipulikeittoa
1 kpl kananmuna
1½ dl kermaa/vettä/maitoa
3 rkl korppujauhoja
(valkopippuria tai muita mausteita maun mukaan)

Pinnalle: ketsupin ja sinapin sekoitusta

Täytteeksi: kaikki mitä mieleen juolahtaa käy, esim.

keitetyt kananmunat ja pekoni, sienet, sekavihannekset, tölkki ananas/persikka, aurajuusto ym.

Sekoita sipulikeitto, korppujauho, mausteet, muna ja neste keskenään.

Anna imeytyä hetken (jos käytät vettä, taikinasta tulee suolaisemman makuista, kuin kermalla tai maidolla).

Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Laita puolet taikinasta vuuan pohjalle ja lisää täyteaineet keskelle.

Peitä täytteet lopulla taikinalla ja muotoile esim.

ranskanleivän malliseksi.

Sivele pinta ketsupin ja sinapin sekoituksella (esim.

Felix ja Turunsinappi) kauttaaltaan.

Paista uunissa 175 asteessa n. 1-1½ h.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha350g581kcal66.5g0g35g0g
Sipulikeitto, Knorr, 56g jauhetta26g71kcal2g12.9g1.3g1.3g
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen44g14kcal1.4g2.1g0g0g
Korppujauho 18g67kcal1.9g13.8g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1148g1605kcal155.6g57.8g82.8g4.6g
Valittu annoskoko574g802kcal77.8g28.9g41.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna287g401kcal38.9g14.5g20.7g1.2g
Arvot/100g100g140kcal13.6g5g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117519