Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 14g101kcal0.2g0.1g11.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen167g55kcal5.5g8.2g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai253g885kcal30.4g179.6g5.3g7.6g
Hiiva, 50g28g17kcal3.6g0.3g0.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g56g32kcal5g2.8g0.1g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]56g78kcal7.8g7.8g1.9g26.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1148g2336kcal105g397.6g37.4g68.6g
Valittu annoskoko574g1168kcal52.5g198.8g18.7g34.3g
Annoskoko puolitettuna287g584kcal26.3g99.4g9.4g17.2g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427