Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen900g231kcal8.1g41.4g3.6g18g
Ketsuppi, Heinz162g167kcal1.5g39g0.2g1.9g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Valkopippuri 9g26kcal0.9g3.8g0.2g2.4g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso36g101kcal2.9g17.6g2.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1800g2988kcal342g0g180g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g630g611kcal29g95.8g2.5g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g1800g432kcal21.6g64.8g1.8g0g
Purjosipuli 225g52kcal4.1g5.4g0.5g4.7g
Oltermanni, perinteinen135g486kcal33.8g0g39.2g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g23g15kcal0.2g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11484g10267kcal890.2g549.8g461g58.8g
Valittu annoskoko5742g5134kcal445.1g274.9g230.5g29.4g
Annoskoko puolitettuna2871g2567kcal222.6g137.5g115.3g14.7g
Arvot/100g100g89kcal7.8g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=196795