Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo104g740kcal0.3g0.2g83.4g0g
Sokeri 71g288kcal0g70.8g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g209g636kcal20.2g127.8g4.2g30.2g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Mustikka metsä- 150g66kcal0.8g9.6g0.9g5g
Sokeri35g142kcal0g35g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 4.2g14kcal0g3.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1150g3779kcal42.8g495.2g177g70.6g
Valittu annoskoko575g1890kcal21.4g247.6g88.5g35.3g
Annoskoko puolitettuna288g945kcal10.7g123.8g44.3g17.7g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906