Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 21g112kcal0.2g0.1g12.5g0g
Sokeri 88g359kcal0g88.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 135g464kcal13.8g94.6g1.6g4.7g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)104g33kcal3.1g4.9g0g0g
Rypsiöljy 19g166kcal0g0g18.7g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 208g74kcal0.3g14.8g0.2g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1150g2414kcal34.8g405.4g66g17.8g
Valittu annoskoko575g1207kcal17.4g202.7g33g8.9g
Annoskoko puolitettuna288g604kcal8.7g101.4g16.5g4.5g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247