Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio198g128kcal19.8g8.3g0.6g0g
Voi 79g573kcal0.9g0.3g64.2g0g
Sokeri 67g273kcal0g67.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl79g269kcal1.6g2.4g27.7g0g
Mantelirouhe, 1 rkl47g274kcal10g2.5g23.9g5.5g
Kananmuna kuoreton 44g62kcal5.4g0.1g4.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.2g13kcal0g3.1g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g59g71kcal0.3g17.8g0.3g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1152g3325kcal76g203.2g242.4g11.6g
Valittu annoskoko576g1663kcal38g101.6g121.2g5.8g
Annoskoko puolitettuna288g831kcal19g50.8g60.6g2.9g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965