Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt99g46kcal3.2g4.8g1.5g0g
Hiiva 10g7.4kcal1.3g0.1g0g0.7g
Vehnäjauho, sunnuntai238g833kcal28.5g168.9g5g7.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g16g10kcal0.6g0g4g0g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.4g0g
Voi 40g288kcal0.5g0.2g32.2g0g
Sokeri 67g274kcal0g67.3g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2g6.2kcal0.2g1.2g0.1g0.6g
Rusinat (Rainbow) 1 pss40g127kcal1.2g28.1g0.3g3.8g
Sekahedelmä, kuivattu 40g88kcal1.4g17.4g0.3g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1152g3424kcal79.8g576.2g91.6g31g
Valittu annoskoko576g1712kcal39.9g288.1g45.8g15.5g
Annoskoko puolitettuna288g856kcal20g144.1g22.9g7.8g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984