Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g75g354kcal4.7g51.3g14.3g1.7g
Voi 25g182kcal0.3g0.1g20.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl101g342kcal2g3g35.2g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g101g60kcal4g5g2.5g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g50g44kcal0.6g21.4g3.1g0g
Sokeri 63g255kcal0g62.8g0g0g
Liivatelehti, gelatiini10g35kcal8.6g0g0g0g
Vesi7.5g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g51g44kcal0.6g21.6g3.1g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker43g167kcal0g41.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1152g2967kcal41.6g413.2g157.2g3.4g
Valittu annoskoko576g1483kcal20.8g206.6g78.6g1.7g
Annoskoko puolitettuna288g742kcal10.4g103.3g39.3g0.9g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734