Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g1593g892kcal135.4g79.6g3.2g0g
Kananmuna kuoreton 350g500kcal43.8g1.1g35.9g0g
Sokeri 510g2069kcal0g509.2g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 319g969kcal27.9g176.5g6.1g44.3g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)223g825kcal31.2g122.7g17.8g24.5g
Leivinjauhe 26g45kcal1.3g9.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 574g1968kcal58.4g401.4g6.9g20.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl32g287kcal0g0g31.9g0g
Mustikka metsä- 1593g701kcal8g101.9g9.6g52.6g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g446g165kcal40.1g0g0g0g
Sokeri 96g388kcal0g95.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11520g17616kcal692.2g2995g222.8g283.2g
Valittu annoskoko5760g8808kcal346.1g1497.5g111.4g141.6g
Annoskoko puolitettuna2880g4404kcal173.1g748.8g55.7g70.8g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518