Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1616g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 646g4522kcal4.2g0g509.4g0g
Mineraalisuola keskiarvo 10g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1050g3604kcal107g735.3g12.6g36.8g
Kananmuna kuoreton 1067g1521kcal133.3g3.2g109.3g0g
Sokeri 517g2099kcal0g516.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g13g47kcal0.5g10.3g0.5g0g
Rypsiöljy 226g2001kcal0g0g226.2g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 614g5401kcal3.7g2.5g607.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11520g38390kcal497.4g2535.8g2931.8g73.6g
Valittu annoskoko5760g19195kcal248.7g1267.9g1465.9g36.8g
Annoskoko puolitettuna2880g9598kcal124.4g634g733g18.4g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632