Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva80g54kcal12.3g0.2g0.5g10.3g
Koff, kolmonen1200g480kcal0g26.4g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g1200g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g1200g4248kcal84g912g24g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g1200g4200kcal144g852g25.2g36g
Kananmuna kuoreton 880g1255kcal110g2.6g90.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11520g20475kcal700.6g3586.4g279.8g92.6g
Valittu annoskoko5760g10238kcal350.3g1793.2g139.9g46.3g
Annoskoko puolitettuna2880g5119kcal175.2g896.6g70g23.2g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441