Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi552g2485kcal35.9g331.4g116g17.1g
Mascarpone (250g)1105g5766kcal49.7g49.7g596.4g0g
Flora Vanilla 12%1381g2623kcal62.1g220.9g165.7g0g
Sokeri 1174g4763kcal0g1172.4g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g331g212kcal11.6g0.7g82.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g55kcal0g13.7g0g0g
Suolapähkinä 17g99kcal4.1g1.7g8.3g1.2g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 497g211kcal48.8g2g0.5g0g
Vispikerma Flora 20%276g608kcal8.3g13.8g55.2g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g414g2315kcal34.8g227.8g140.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11520g38273kcal510.6g4068.2g2331.4g36.6g
Valittu annoskoko5760g19137kcal255.3g2034.1g1165.7g18.3g
Annoskoko puolitettuna2880g9568kcal127.7g1017.1g582.9g9.2g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313