Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 1920g2725kcal336.8g0g153.4g0g
Paprika punainen 240g70kcal2.3g10.8g1g4.6g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g1600g5920kcal72g496g400g59.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 800g513kcal25.6g38.6g28g0.1g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Kananmuna 50g(kpl)600g756kcal66g1.8g54g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11520g20292kcal1021g1152g1275.2g148.2g
Valittu annoskoko5760g10146kcal510.5g576g637.6g74.1g
Annoskoko puolitettuna2880g5073kcal255.3g288g318.8g37.1g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609