Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2685g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 161g120kcal21.1g1.8g0.6g11.1g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 175g564kcal50.6g12.2g34.9g53.4g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl967g3287kcal135.3g618.7g30g53.2g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1746g6284kcal226.9g1221.8g36.7g64.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11520g20509kcal867.8g3709g204.4g364.6g
Valittu annoskoko5760g10254kcal433.9g1854.5g102.2g182.3g
Annoskoko puolitettuna2880g5127kcal217g927.3g51.1g91.2g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116