Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g2400g7800kcal576g1176g24g288g
Sipuli (kuorittu)320g86kcal4.2g15.4g0.6g5.4g
Sipuli (kuorittu)320g86kcal4.2g15.4g0.6g5.4g
Valkosipuli 160g173kcal12.6g26.1g1g3.4g
Chili paprika punainen240g96kcal4.8g21.6g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g120g390kcal12g60g12g12g
Kardemumma, annos 2g16g50kcal1.8g10.9g1.1g4.5g
Neilikka, annos 4g32g117kcal1.1g25.5g1.1g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g120g725kcal8.2g69.8g42g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g280g207kcal12.6g36.1g0.6g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g160g1371kcal0g0g160g0g
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11536g22203kcal1275g2913.6g486g637.4g
Valittu annoskoko5768g11102kcal637.5g1456.8g243g318.7g
Annoskoko puolitettuna2884g5551kcal318.8g728.4g121.5g159.4g
Arvot/100g100g193kcal11.1g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238830