Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g135g42kcal1.2g9.7g0.2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g60g36kcal0.9g7.8g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Oliiviöljy 8.1g72kcal0g0g8.1g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g8.4g10kcal0.2g0.5g0.8g0.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)4.5g0.9kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.9g1.9kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g30g78kcal4.5g0.1g6.6g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1155g498kcal14.6g40.2g32g2.8g
Valittu annoskoko578g249kcal7.3g20.1g16g1.4g
Annoskoko puolitettuna289g125kcal3.7g10.1g8g0.7g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850