Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g800g1360kcal160g0g56g0g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Valkosipuli 44g48kcal3.5g7.2g0.3g0.9g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g30g270kcal0g0g30g0g
Vesi3000g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 300g87kcal3g13.8g0.9g5.4g
Palsternakka 260g165kcal1.3g30.7g1g11.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.9g0.6g7.5g
Peruna, vanha, kuorittu 560g426kcal10.5g86.8g1.1g5.6g
Purjosipuli200g38kcal3.6g4.8g0.4g4.2g
Maustepippuri, annos 1g30g0.9kcal0g0g0.3g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11558g5087kcal373.6g345.4g182.2g78.8g
Valittu annoskoko5779g2544kcal186.8g172.7g91.1g39.4g
Annoskoko puolitettuna2890g1272kcal93.4g86.4g45.6g19.7g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066