Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 113g86kcal2.1g17.4g0.2g1.1g
Porkkana 113g37kcal0.7g6.3g0.2g2.9g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss75g40kcal4.3g4g0.4g2.3g
Arkirae (Valio), annos 100g38g26kcal4.5g1.3g0.4g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas8.6g27kcal0.9g5.4g0.2g1.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1156g562kcal30.2g76.6g11.8g15.8g
Valittu annoskoko578g281kcal15.1g38.3g5.9g7.9g
Annoskoko puolitettuna289g141kcal7.6g19.2g3g4g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369