Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g80g136kcal16g0g5.6g0g
Sipuli (kuorittu)24g6.5kcal0.3g1.2g0g0.4g
Valkosipuli 4.4g4.8kcal0.3g0.7g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g3g27kcal0g0g3g0g
Vesi301g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 30g8.7kcal0.3g1.4g0.1g0.5g
Palsternakka 26g17kcal0.1g3.1g0.1g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g30g8.4kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Peruna, vanha, kuorittu 56g43kcal1.1g8.7g0.1g0.6g
Purjosipuli20g3.8kcal0.4g0.5g0g0.4g
Maustepippuri, annos 1g3g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1158g510kcal37.4g34.8g18g8g
Valittu annoskoko579g255kcal18.7g17.4g9g4g
Annoskoko puolitettuna290g128kcal9.4g8.7g4.5g2g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066