Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl21g7.9kcal0.2g1.9g0g0g
Hiiva, 50g2.1g1.3kcal0.3g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma4.2g13kcal0g3.1g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g2.3g14kcal0.5g0.3g1.1g0.1g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi2.9g9kcal0.8g0.2g0.6g0.9g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g5.8g19kcal0.6g3.8g0.1g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 8.7g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g8g25kcal0.8g4.9g0.2g1.2g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g1.2g1.9kcal0.2g0.4g0.1g0.5g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)1.7g6.6kcal0.2g1.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana116g256kcal9g44g4.4g7.8g
Valittu annoskoko58g128kcal4.5g22g2.2g3.9g
Annoskoko puolitettuna29g64kcal2.3g11g1.1g2g
Arvot/100g100g221kcal7.8g38g3.8g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333492