Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 5.5g38kcal0g0g4.3g0g
Hunaja 10g34kcal0.1g8.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 8g11kcal1g0g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g33kcal1g6.6g0.1g0.3g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Hasselpähkinä 2.4g15kcal0.3g0.1g1.4g0.4g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 22g7.8kcal0g1.6g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana116g281kcal4.8g33.8g13.2g2.2g
Valittu annoskoko58g140kcal2.4g16.9g6.6g1.1g
Annoskoko puolitettuna29g70kcal1.2g8.5g3.3g0.6g
Arvot/100g100g241kcal4.1g29g11.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623