Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Sipuli 5.9g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Rajah Mild Curry Paste (10g)0.9g1.3kcal0g0.1g0.1g0g
Tomaattimurska 19g5.5kcal0.1g1g0g0.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.4g3.1kcal0g0g0.4g0g
Linssi, vihreä, go green2.8g10kcal0.8g1.6g0g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 2.8g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g3.8g11kcal0.8g1.7g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 3.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana117g66kcal3.8g9.6g1.2g4g
Valittu annoskoko59g33kcal1.9g4.8g0.6g2g
Annoskoko puolitettuna29g17kcal1g2.4g0.3g1g
Arvot/100g100g56kcal3.2g8.2g1g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=292740