Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)5.6g7.1kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.5g0g0g
Rypsiöljy 6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Kesäkurpitsa zucchini 15g2.7kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 14g46kcal1.4g9.4g0.2g0.5g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Rusina 4.5g13kcal0.1g2.7g0g0.4g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g3g18kcal0.7g0.2g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana117g375kcal5.8g45.4g18.2g2g
Valittu annoskoko59g187kcal2.9g22.7g9.1g1g
Annoskoko puolitettuna29g94kcal1.5g11.4g4.6g0.5g
Arvot/100g100g320kcal4.9g38.7g15.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310097