Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 14g99kcal0.2g0.1g11.1g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 1.3g5.1kcal0g1.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 11g13kcal1.2g0g1g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g14g87kcal3.5g1g7.8g0g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 9g30kcal0.2g0.3g3.2g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl1.6g10kcal0.2g0.1g1g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g7.6g12kcal0g2.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana118g515kcal10.6g11.4g48.2g0.2g
Valittu annoskoko59g257kcal5.3g5.7g24.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna29g129kcal2.7g2.9g12.1g0.1g
Arvot/100g100g438kcal9g9.7g41g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223