Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot3.7g11kcal0.5g0g1g0g
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g3.5g1.1kcal0g0.1g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa21g30kcal5.8g0g0.5g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 5.3g21kcal0.1g0.1g2.2g0g
Crowmoor siideri18g7kcal0g0.7g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.5g3.8kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana117g149kcal13g2.4g8.2g0.2g
Valittu annoskoko59g75kcal6.5g1.2g4.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna29g37kcal3.3g0.6g2.1g0.1g
Arvot/100g100g127kcal11.1g2g7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542