Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 14g55kcal0g13.5g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl56g191kcal1.1g1.7g19.6g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g73g408kcal6.1g40.1g24.8g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g298g417kcal10.4g62.5g13.4g0.6g
Mansikka,pakaste Rainbow140g49kcal0.7g9.8g0.7g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1161g2239kcal36.6g255.2g117g6.6g
Valittu annoskoko581g1119kcal18.3g127.6g58.5g3.3g
Annoskoko puolitettuna290g560kcal9.2g63.8g29.3g1.7g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100