Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 2720g796kcal25.6g122.4g10.9g51.7g
Sipuli (kuorittu)800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Persilja 20g5.5kcal0.3g0.2g0g1.6g
Minttu, tuore (-), annos 1g4g1.8kcal0.1g0.3g0g0.3g
Riisi tumma 480g1675kcal33.6g345.6g11g19.2g
Oliiviöljy 360g3184kcal0g0g360g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)800g1640kcal120g20g120g0g
Sitruunamehu, laimentamaton20g4.2kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11608g15381kcal387.4g1125.8g1009.4g202.8g
Valittu annoskoko5804g7690kcal193.7g562.9g504.7g101.4g
Annoskoko puolitettuna2902g3845kcal96.9g281.5g252.4g50.7g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=390211