Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g96g137kcal12g0.3g9.9g0g
Sokeri56g227kcal0g55.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 43g147kcal4.4g29.9g0.5g1.5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 15g51kcal0g12.5g0g0.2g
Leivinjauhe 2.2g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g153g229kcal0.8g55g0.5g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g76g122kcal5.5g12.2g5.3g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 87g224kcal1.1g2.6g23.6g0g
Kiivi kuorittu 24g11kcal0g1.7g0.1g0.6g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 26g19kcal0.2g4.1g0.1g0.3g
Tomusokeri 1dl=60g2.2g8.7kcal0g2.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1162g2361kcal48.2g354.2g80g5.2g
Valittu annoskoko581g1181kcal24.1g177.1g40g2.6g
Annoskoko puolitettuna291g590kcal12.1g88.6g20g1.3g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759