Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1000g460kcal32g48g15g0g
Hiiva 100g75kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Vehnäjauho, sunnuntai2400g8400kcal288g1704g50.4g72g
Keltuainen, 20g, annos 20g160g102kcal5.6g0.3g40g0g
Kananmuna kuoreton 240g342kcal30g0.7g24.6g0g
Voi 400g2902kcal4.8g1.6g325.2g0g
Sokeri 680g2760kcal0g679.3g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g62kcal2.2g12g1.4g5.6g
Rusinat (Rainbow) 1 pss400g1280kcal12g284g2.8g38.8g
Sekahedelmä, kuivattu 400g891kcal13.9g175.4g3.2g32.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11624g34549kcal803.2g5812.8g926g312.4g
Valittu annoskoko5812g17275kcal401.6g2906.4g463g156.2g
Annoskoko puolitettuna2906g8637kcal200.8g1453.2g231.5g78.1g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984