Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2400g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g50g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 160g482kcal0.2g118.6g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g8g29kcal3.6g3.2g0.5g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1760g5351kcal154g975g33.4g244.6g
Vehnäjauho puolikarkea 1040g3568kcal106g728g12.5g36.4g
Auringonkukansiemen 400g2375kcal92g50.4g198g24g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11636g23612kcal711.6g3750.4g488.8g610g
Valittu annoskoko5818g11806kcal355.8g1875.2g244.4g305g
Annoskoko puolitettuna2909g5903kcal177.9g937.6g122.2g152.5g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525