Kermainen makkarakeitto

1. Kuori perunat, kuutioi ja laita porisemaan 8 desiin vettä.

Muista pitää kansi päällä ettei vesi haihdu!
2. Mausta
3. Kun perunat alkavat olemaan kypsiä, lisää keittojuurekset (5-10 min )
4. Kuutioi sillävälin makkarat ja heitä joukkoon
5. Lopuksi lisää ruokakermaa, hieman jauhelihamaustetta, ketsuppia ja sinappia /antaa väriä ja hyvää makua
6. Smetanaa voi lisätä suoraan kattilaan tai pieni nökäre keittolautaselle keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 727 grammaa

Nikkel77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1600g1218kcal30.1g248g3.2g16g
KEITTOJUURES Apetit pakaste800g208kcal7.2g38.4g2.4g18.4g
Hk, sininen lenkki 580g1160g2668kcal116g73.1g208.8g2.3g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Lihaliemikuutio Maggi (1kuutio)vähäsuol. ja rasvainen21g65kcal1.7g11.3g1.2g0.1g
Persilja 4g1.1kcal0.1g0g0g0.3g
Smetana, Valio, hyla200g780kcal4g5g84g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)400g640kcal10.8g10.8g60g0g
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g10g0.3kcal0g0.1g0.1g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl10g14kcal0.5g0.9g0.9g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11638g11212kcal341.6g778.2g721.4g76.4g
Valittu annoskoko5819g5606kcal170.8g389.1g360.7g38.2g
Annoskoko puolitettuna2910g2803kcal85.4g194.6g180.4g19.1g
Arvot/100g100g96kcal2.9g6.7g6.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=261050