Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g285g171kcal4.3g37.1g0.3g2.6g
Voi 43g310kcal0.5g0.2g34.8g0g
Sipuli (kuorittu)29g7.7kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen114g38kcal3.8g5.6g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 43g141kcal0.9g1.3g15g0g
Vehnäjauho puolikarkea 56g191kcal5.7g38.9g0.7g1.9g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1164g1743kcal33g172.8g102g10.4g
Valittu annoskoko582g872kcal16.5g86.4g51g5.2g
Annoskoko puolitettuna291g436kcal8.3g43.2g25.5g2.6g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258