Terveysleipä (ruisleipä)

1. päivä
2½ dl Taikinanjuurta
1½ litraa vettä (kylmää)
8 dl Ruisjauhoja
3 dl Pellavan siemeniä/rouhetta
3 dl Auringonkukansiemeniä (kuorittuja)
2 rkl Suolaa
12½ dl Ruisjauhoja

Sekoita kaikki aineet ja anna seoksen seistä pyyhkeen alla seur.

päivään, väh. 12h.
2.päivä
½ litraa Vettä (haaleaa)
16 dl Ruisjauhoja

Lisää vesi ja jauhot seokseen.

Ota talteen 2½ dl taikinaa juureksi seuraavaan taikinaan.

Juuri säilyy 2kk jääkaapissa, pakastimessa pitempäänkin.

Voitele ja ruisjauhota 3-4 isoa leipävuokaa ja painele taikina vuokiin.

Anna nousta 2-6h.

Paista 175 asteessa 1h45min.

Kumoa leivät pellille ja paista vielä pohjat ilman vuokaa 30min.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, kuori pehmenee hiukan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 4658 grammaa

Karvinen77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 165g502kcal14.4g91.4g3.1g22.9g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 24g79kcal7.1g1.7g4.9g7.5g
Auringonkukansiemen 38g223kcal8.6g4.7g18.6g2.2g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai102g356kcal12.2g72.1g2.1g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1164g2317kcal84.6g339.8g57.4g71.2g
Valittu annoskoko582g1159kcal42.3g169.9g28.7g35.6g
Annoskoko puolitettuna291g579kcal21.2g85g14.4g17.8g
Arvot/100g100g199kcal7.3g29.2g4.9g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=247640