Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)100g350kcal14g56g6.9g11g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 14g42kcal1.2g7.6g0.3g1.9g
Flora margariini 60, annos 10g25g135kcal0.1g0.1g15g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 50g15kcal1.4g1.8g0g0g
Leivinjauhe 3.5g6.1kcal0.2g1.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.5g7.8kcal0.3g1.5g0.2g0.7g
Fariinisokeri50g203kcal0g49.9g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)100g65kcal3.2g4.8g3.5g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g30g43kcal3.7g0.1g3.1g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g25g72kcal0.3g14g0g10g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Raparperi 100g34kcal0.7g5.5g0.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1165g2387kcal66.8g361.6g64.8g53.4g
Valittu annoskoko583g1193kcal33.4g180.8g32.4g26.7g
Annoskoko puolitettuna291g597kcal16.7g90.4g16.2g13.4g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219