Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Valkosipuli 44g48kcal3.5g7.1g0.3g0.9g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g12g105kcal0g0g11.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g44g123kcal8.3g0g9.6g0g
Timjami 1.3g3.7kcal0.1g0.4g0.1g0.5g
Persilja 26g7.2kcal0.4g0.3g0.1g2.1g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g351g421kcal8.8g21g31.5g5.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1165g1580kcal48g90.6g107.6g21.8g
Valittu annoskoko583g790kcal24g45.3g53.8g10.9g
Annoskoko puolitettuna291g395kcal12g22.7g26.9g5.5g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122