Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2853g1712kcal42.8g370.9g2.9g25.7g
Voi 428g3104kcal5.1g1.7g347.9g0g
Sipuli (kuorittu)285g77kcal3.7g13.7g0.6g4.8g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1141g377kcal37.7g55.9g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 428g1413kcal8.6g12.8g149.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 556g1909kcal56.7g389.4g6.7g19.5g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 114g124kcal9g18.6g0.7g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11640g17430kcal327.2g1726g1017.2g104.8g
Valittu annoskoko5820g8715kcal163.6g863g508.6g52.4g
Annoskoko puolitettuna2910g4358kcal81.8g431.5g254.3g26.2g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258