Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3998g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 666g2014kcal119.4g323.2g6.7g71.3g
Sipuli (kuorittu)293g79kcal3.8g14.1g0.6g5g
Porkkana, keskikokoinen 65g240g67kcal1.4g14.3g0.5g6g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g626g589kcal110.9g0.6g15.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11648g5499kcal471g704.4g47g164.6g
Valittu annoskoko5824g2749kcal235.5g352.2g23.5g82.3g
Annoskoko puolitettuna2912g1375kcal117.8g176.1g11.8g41.2g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373