Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 1602g2083kcal338.5g0g80.1g0g
Vesi3204g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g192g54kcal1.2g11.4g0.4g4.8g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g90g81kcal2.7g3.1g6.3g0.6g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Voi 22g163kcal0.3g0.1g18.2g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 529g225kcal2g21.7g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g16g37kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11648g5371kcal693.6g88g210.6g16.2g
Valittu annoskoko5824g2686kcal346.8g44g105.3g8.1g
Annoskoko puolitettuna2912g1343kcal173.4g22g52.7g4.1g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291