Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Hiiva 6.2g4.7kcal0.8g0.1g0g0.4g
Sokeri 53g216kcal0g53.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.2g3.9kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 130g446kcal13.2g91g1.6g4.6g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g19g135kcal0.2g0.2g15g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)75g143kcal0.3g34.5g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki125g70kcal10.6g6.3g0.3g0g
Flora ruoka kevyt & paksu50g30kcal0.5g2.2g2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1167g2266kcal66.8g384g46.4g10.6g
Valittu annoskoko584g1133kcal33.4g192g23.2g5.3g
Annoskoko puolitettuna292g567kcal16.7g96g11.6g2.7g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817