Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g26g84kcal6g13.9g0.4g0g
Mung-papu, gogreen26g91kcal6.3g16.4g0.3g4.3g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g26g84kcal6g13.7g0.4g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g75g92kcal2.3g19.5g0.6g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g75g40kcal4.3g4g0.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g84g23kcal1.1g4.1g0.2g1.4g
Paprika, punainen113g29kcal1g5.2g0.5g2.3g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g7.5g1.5kcal0g0.5g0g0g
Ruokosokeri3.8g15kcal0g3.7g0g0g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g17g4.2kcal0.1g1.4g0g0.1g
Valkosipuli 3g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu3g2.4kcal0.1g0.5g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1168g1139kcal54.8g166.8g29g16.6g
Valittu annoskoko584g569kcal27.4g83.4g14.5g8.3g
Annoskoko puolitettuna292g285kcal13.7g41.7g7.3g4.2g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=422060