Marenkimelba (Painonvartijat)

4 persikkaa tai 8 mehuun säilöttyä persikanpuolikasta
4 dl vadelmia
1/2 dl appelsiinitäysmehua
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Halkaise persikat ja poista niistä kivet.

Valuta säilykepersikat, jos käytät niitä.

Levitä persikanpuolikkaat uunivuokaan ja ripottele vadelmat päälle.

Valuta appelsiinimehu joukkoon.

Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 10 minuuttia.

2. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vaahdon joukkoon vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.

3. Levitä marenki persikoiden ja vadelmien päälle vuokaan ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes marenki on väriltään kullankeltaista.

- - -

Vinkki: Valkuaiset vaahdottuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.

Pidä huoli siitä, että sekä kulho että vatkain ovat puhtaat ja kuivat.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 243 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persikka/nektariini, keskiarvo, punnittu kivineen 3607g1406kcal36.1g244.9g9.4g66g
Vadelma 1203g494kcal12g49.3g9.6g44.5g
Täysmehu, appelsiinitäysmehu 301g134kcal0.9g30.1g0.3g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g421g156kcal37.9g0g0g0g
Sokeri 301g1220kcal0g300.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11664g6821kcal173.8g1249.2g38.6g221g
Valittu annoskoko5832g3411kcal86.9g624.6g19.3g110.5g
Annoskoko puolitettuna2916g1705kcal43.5g312.3g9.7g55.3g
Arvot/100g100g59kcal1.5g10.7g0.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100238