Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 487g611kcal53.6g1.3g43.9g0g
Sokeri 473g1920kcal0g472.5g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g139g431kcal25g57g11.1g25g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl723g2677kcal86.8g535.3g15.2g25.3g
Leivinjauhe 42g73kcal2.2g15.8g0g0.2g
Neljänviljanhiutale 167g551kcal16.8g96.9g5.8g19.2g
Fariinisokeri195g791kcal0g194.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g17g61kcal0.6g13.3g0.6g0g
Rypsiöljy 250g2215kcal0g0g250.4g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 557g254kcal16.7g26.7g8.3g0g
Raparperi 2782g937kcal19.2g153g2.8g39g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11664g21040kcal441.8g3132.8g676.2g217.4g
Valittu annoskoko5832g10520kcal220.9g1566.4g338.1g108.7g
Annoskoko puolitettuna2916g5260kcal110.5g783.2g169.1g54.4g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733