Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio2000g1300kcal200g84g6g0g
Voi 800g5803kcal9.5g3.2g650.4g0g
Sokeri 680g2760kcal0g679.3g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl800g2720kcal16g24g280g0g
Mantelirouhe, 1 rkl480g2774kcal101.3g25.4g242.4g55.7g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g600g720kcal3g180g3g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11664g33666kcal769.6g2057.8g2453.8g117.4g
Valittu annoskoko5832g16833kcal384.8g1028.9g1226.9g58.7g
Annoskoko puolitettuna2916g8417kcal192.4g514.5g613.5g29.4g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965