Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi160g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 16g12kcal2.1g0.2g0.1g1.1g
Suola, annos 3g3.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma4.8g15kcal0g3.6g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)128g410kcal17.7g74.2g4.1g16g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g256g896kcal32.5g177.9g5.1g8.4g
Voi, 1 tl, 5 g16g117kcal0.2g0.2g12.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1168g2899kcal105g512.2g44.2g51g
Valittu annoskoko584g1450kcal52.5g256.1g22.1g25.5g
Annoskoko puolitettuna292g725kcal26.3g128.1g11.1g12.8g
Arvot/100g100g248kcal9g43.9g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577