Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 241g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 16g48kcal0g11.9g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.8g2.9kcal0.4g0.3g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 177g537kcal15.5g97.9g3.4g24.6g
Vehnäjauho puolikarkea 104g358kcal10.6g73.1g1.3g3.7g
Auringonkukansiemen 40g238kcal9.2g5.1g19.9g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1168g2370kcal71.4g376.6g49.2g61.4g
Valittu annoskoko584g1185kcal35.7g188.3g24.6g30.7g
Annoskoko puolitettuna292g593kcal17.9g94.2g12.3g15.4g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525